Teraz jest 20 wrz 2018, 23:40

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 04 gru 2012, 22:27 
Offline
Założyciel
Założyciel
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 paź 2012, 17:53
Posty: 492
Zdjęcie oznaczone jako +18, żeby nie było :)
Obrazek

Jeżeli w pobliżu jest wieś, zawsze możemy kupić coś dobrego od gospodarza :)
Na zdjęciu logo autorstwa separatysty 8-)

_________________
Mój blog o podróżach :)
"Coś ci powiem... to nie jest trafna myśl. A przecież wiesz, co dzieje się z ludźmi, którzy tracą trafność sądu, prawda? (...) masz patrzeć prosto na to ostrze. To ci pomoże zachować trafność sądu" - George Stark


Góra
 Zobacz profil  
 

PostNapisane: 08 gru 2012, 01:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 paź 2012, 11:46
Posty: 28
Lokalizacja: Gliwice
Cytuj:
Jak się do tego doda czosnek niedźwiedzi, albo szczawik zajęczy, smakuje o wiele ciekawiej, a roboty niewiele ;)

Ja akurat jadłem "podpłomyki" z pokrzywą- całkiem dobre :) Z Czosnkiem niedźwiedzim jest ten problem, że młoda liście można zbierać praktycznie tylko w kwietniu a szkoda, bo są wyjątkowo smaczne (warto zamarynować w osolonej wodzie)
Cytuj:
jeszcze z pożywienia nie z domu polecam koniki polne, są całkiem smaczne:P Mrówki fuj...

Co do koników to są zjadliwe ale smażone najlepiej z odrobiną soli. Surowego konika jadłem raz i był wyjątkowo niesmaczny ;) Mrówki (te leśne, większe) są przyjemnie kwaskowate :)

_________________
Pozdrawiam Kojot.
http://szumdrzew.blogspot.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2012, 02:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 gru 2012, 12:27
Posty: 32
Kojot napisał(a):
Z Czosnkiem niedźwiedzim jest ten problem, że młoda liście można zbierać praktycznie tylko w kwietniu a szkoda, bo są wyjątkowo smaczne


Na surowo owszem i nie tylko w kwietniu, a do kwietnia, potem stają się twardsze, ale temat jest : "co można przyrządzić na ognisku" ;)
Tak więc przetworzone zawsze są ok:)

To samo tyczy się koników... na ognisku zdecydowanie ;]

_________________
Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2012, 19:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 gru 2012, 17:10
Posty: 16
Polecam oczywiście kultowe ziemniaki a tak że grzyby zajączki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 gru 2012, 20:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 paź 2012, 13:21
Posty: 795
Lokalizacja: Mazowieckie
Stalker napisał(a):
A nie jest tak że koniki mają pasożyty?

mają... trzeba je uprażyć:D

_________________
Polub mnie na FB -
https://www.facebook.com/survivallupus
Zajrzyj na Vagabundog - http://vagabundog.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 sty 2015, 18:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 sty 2015, 13:41
Posty: 1
Czosnek niedźwiedzi to roślina objęta w Polsce od 2004 r. częściową ochroną gatunkową. Gatunek umieszczony na Czerwonej liście roślin i grzybów Polski (2006). Doskonale rozrasta się w przydomowych ogródkach!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 06 sty 2015, 19:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2014, 19:00
Posty: 159
Lokalizacja: Warszawa/Mazowsze
Gulasz z cebuli, mięsa wieprzowego lub wołowego, marchewki, pietruszki i przypraw. Z chlebkiem smakuje zajeb... można tez dodać chleba razowego żeby sos zgęstniał. Na prawdę warto :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 sty 2015, 15:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 paź 2012, 13:21
Posty: 795
Lokalizacja: Mazowieckie
kłącza pałki wodnej, pieczone w popiole jak ziemniaki. Smakują jak... ziemniaki :D

_________________
Polub mnie na FB -
https://www.facebook.com/survivallupus
Zajrzyj na Vagabundog - http://vagabundog.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 sty 2015, 15:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 paź 2014, 19:00
Posty: 159
Lokalizacja: Warszawa/Mazowsze
Szkoda że nie jak kurczak było by dwa w jednym :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 08 sty 2015, 15:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 paź 2012, 13:21
Posty: 795
Lokalizacja: Mazowieckie
Marqs.G napisał(a):
Szkoda że nie jak kurczak było by dwa w jednym :D

no to proszę
Żabie udka, choć mięsa na nich tyle co kot napłakał, ale pieczone nad ogniem, trochę kurczaka przypomina w smaku

_________________
Polub mnie na FB -
https://www.facebook.com/survivallupus
Zajrzyj na Vagabundog - http://vagabundog.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group Change colors.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO